Voor vragen en inlichtingen:

Info@
Veteranencafe
Alleman.nl

Klik op een foto voor een uitvergroting

Filmpjes


Dit zijn filmpjes gevonden op YouTube.

Deze zijn aangedragen, gezocht en interessant gevonden
door de leden van onze veteranencafé Alleman.

Geplaatst in willekeurige volgorde ...

Klik op het logo

  

BIRMA-SIAM SPOORWEG

Spoor van 100.000 doden is de eerste documentaire over Nederlandse krijgsgevangenen aan de Birma-Siam Spoorweg. We volgen de veteranen Felix Bakker en Hans Wessels en de kleinzoon van Eduard Johannes, een van de meer dan 3.000 Nederlandse slachtoffers.


Tijdens een pelgrimsreis door Thailand vertellen zij over de aanleg van de spoorlijn van Birma naar Thailand, door krijgsgevangenen van de Japanners tijdens de Tweede Wereldoorlog. Historische beelden, animaties en persoonlijke verhalen wisselen elkaar af en leveren een uniek kijkje in de geschiedenis.39 min. 12 sec.


IN HET SPOOR VAN DE BEVRIJDERS - HARDERWIJK | DE BEVRIJDING

Historicus Johan van Sonnen blikt in de uitzending terug op de dag van de bevrijding van Harderwijk. Ooggetuige Jan Foppen vertelt over hoe hij de bevrijding heeft meegemaakt. We laten een portret zien van Frederick Behie, een soldaat die het leven liet voor onze vrijheid. Verzamelaar René Broere schuift aan met een verhaal bij een bijzonder voorwerp.24 min. 25 sec.


BEVRIJDING WW2 BARNEVELD-PUTTEN-ERMELO-HARDERWIJK

18 april 1945.15 min. 50 sec.


BEVRIJDING IN HARDERWIJK WWII

03 dec 2014.04 min. 54 sec.


DUITSE MARINIERS WERDEN ONDER SCHOT GENOMEN

Als jochie weet je niet half wat er allemaal gaande is maar je voelde wel de spanning in huis, vooral ook omdat mijn broer in het verzet zat.' Jan Foppen (1927) herinnert zich de laatste oorlogsdagen in Harderwijk nog goed.  Samen met de rest van de familie zit hij aan de illegale radio gekluisterd en volgt de opmars van de geallieerden.02 min. 59 sec.


DOCUMENTAIRE JOODSE HARDERWIJKERS MET NAAM EN GEZICHT

Het is vandaag precies 75 jaar geleden dat Auschwitz werd bevrijd. In het concentratie- en vernietigingskamp kwamen ook heel veel Joodse familie uit Harderwijk om het leven.Als eerbetoon heeft het Joods Erfgoed Harderwijk daarom een bijzondere documentaire gemaakt. En die gaat maandag 27 januari 2020 in première.1 min. 55 sec.


Hier kan uw keuze staan ...

Geef deze link, via een email, door aan
Otto@veteranencafealleman.nl

Het bestuur behoudt zich het recht voor om de ingebrachte linken
al dan niet te plaatsen zonder opgaaf van redenen.