Voor vragen en inlichtingen:

Info@
Veteranencafe
Alleman.nl

Klik op een foto voor een uitvergroting

Prikbord

Ben je op zoek naar een collega-veteraan?

Of wil je iets delen met onze veteranen?


VIA DEZE PAGINA PLAATS JE MAKKELIJK
JE OPROEP OF MEDEDELING


Stuur je oproep of mededeling via een mail naar prikbord@VeteranencafeAlleman.nl en wij plaatsen deze
voor maximaal 3 maanden op deze website.

Anonieme mededelingen worden niet geaccepteerd.Beste Veteranen,

In mei/juni 2024 willen wij als bibliotheek de activiteit Living Library organiseren. Dit is een activiteit waarin mensen met een bijzonder verhaal zich als “levend boek” uitlenen aan leners.


Leners kunnen een levend boek kiezen uit een lijst en lenen dit boek voor ongeveer 15 minuten. Het levend boek verteld de lener zijn of haar verhaal en hieruit volgt dan een 1 op 1 gesprek.


Zowel de lener als het levende boek kan vragen aan elkaar stellen. Na de 15 minuten kan de lener bepalen of hij of zij het boek weer inlevert of verlengd voor nog een keer 15 minuten. Wellicht hebben ze een heel mooi gesprek en zijn ze nog niet uitgepraat. Wordt het levende boek weer ingeleverd, dan kan het boek weer door iemand anders geleend worden.


Deze activiteit wordt in veel bibliotheken, zowel in binnen als buitenland geprogrammeerd. Hiervoor ben ik op zoek naar mensen met een mooi verhaal die het leuk zouden vinden hun verhaal te delen. Dus dacht ik gelijk aan jullie veteranen.


Ben jij een veteraan en/of een Indisch persoon die zijn of haar verhaal zou willen vertellen als levend boek? De activiteit zal op een zaterdag in de bibliotheek van Harderwijk plaatsvinden.


Dan zou ik graag met hem of haar in contact komen. Om een idee te krijgen van de activiteit, zijn er op YouTube verschillende filmpjes van Living Library te vinden.

Ik hoor het graag van je.


Met vriendelijke groet,

Annemarie Muller Kobold

Community Librarian


Havendam 56

3841 AA  Harderwijk

T: (085) 273 35 75

M: 06- 28 32 75 22

E: annemarie.muller@bibliotheeknwveluwe.nl

I:  https://livinglibrary.nl/